Kinderen in een digitale tijdperk

Publiseerd op 14 Nov 2013

De kinderen van nu groeien heel anders op dan wij vroeger deden. Wij speelde vroeger veel buiten met vriendjes en vriendinnentjes om leuk bij elkaar te zijn en onze fanatasieen de vrije loop te geven. (Denk aan tikkertje, hutten bouwen, racen, verstoppertje, verovertje, etc.)

Als wij wilde weten of iemand buiten wilde spelen binnnen je vriendenkring, dan moesten wij naar zijn of haar huis lopen om te vragen of ze buiten wilde spelen. Bellen kon ook, maar onze ouders zaten niet te wachten dat wij elke keer iemand gingen bellen, daarbij koste het (toen) ook nog wat meer geld dan wat het nu kost.

Kinderen in digitale tijdperk

Tegenwoordig, de kinderen van nu, zitten veelal achter een mobieltje of een tablet, om een spelletje te spelen of met "vriendjes/vriendinnentjes" te chatten. Zij komen niet veel buiten. Met als gevolg dat hun creativiteit en fantasie niet gestimuleerd worden. Wat eigenlijk wel jammer is.

Ik wil dit dan ook met onze dochter (proberen) anders aan te pakken.

Vanochtend las ik een leuk artikel op Medium van Refe Tuma over om de creativiteit van kinderen te stimuleren. Het is een leuke manier om hun fantasie te vrije loop te geven.

Deze gedachten van opvoeden bevalt mij heel erg en hoop dat wij net zoiets kunnen bedenken en meegeven aan onze dochter.