Free Your Mind Festival

Publiseerd in Festivals, Muziek, op 04 Jun 2018

Het is juni en festival seizoen is weer begonnen. Nu dat ik een stuk ouder ben (cuch 41, cuch) en inmiddels ook een gezin wil ik nog steeds wel eens naar festival gaan. Meestal vaste prik is toch wel Awakenings Festival en zal ook dit jaar niet anders zijn.

Free Your Mind (ook wel FYM) is meestal een van de eerste festivals die in juni te bezoeken is. FYM is leuk om naar toe te gaan, dicht bij huis, de sfeer is altijd wel goed en leuke lineup. Omdat het meestal niet uitverkocht is wacht ik meestal af wat het weer zal doen.
Afgelopen week liep de kaarten verkoop dan ook als een trein en denk ook mede het mooie weer. Gelukkig heb ik samen met mijn vrienden dan ook tickets kunnen bemachtigen.

Dit jaar was een speciaal jaar voor FYM, want het bestaat 15 jaar. Het festival heeft dan ook de afgelopen 15 jaar aardig wat weerstaan, maar nog steeds actief. Toen zij 15 jaar geleden begonnen met FYM waren wij er ook bij.

Ik maar dan 15 jaar geleden bij de eerste FYM

Ze hadden het groot aangekondigd op hun website en met 6 areas verwacht je dan ook iets speciaals.
De lineup van dit jaar was net zoals andere jaren erg divers. Veel bekenden maar ook veel nieuwe artisten. (Althans voor mij)
Oude bekenden waren onder andere: John Digweed, Michel de Hey, Joris Voorn, en nog een aantal.
De artiesten waar ik naar uit keek waren: Len Faki, Tommy Four Seven B2B Ancient Methods en Sam Paganini.

Free Your Mind festival lineup van 2018

De indeling van het terrein hadden ook dit jaar weer goed voor elkaar. Er waren wat extra hoekjes gecreëerd waar muziek geluisterd kon worden. Helaas door de wind kon het gebeuren dat je soms twee soorten muziek door elkaar hoorden. (Even wat meer richting het poduim lopen en je hoorde het niet meer)
Eten was ook dit jaar volop te verkrijgen. Veel diversiteit en ook lekker. Ook dit jaar weer top!

Wat wel opviel is dat er niet echt een mainstage dit jaar was zoals voorgaande jaren. Wat precies de reden hiervan was, is mij nog onduidelijk. Wat wel duidelijk te zien was dat er dit jaar één heel grote tent midden op het terrein stond. Voor mij oogde dit niet echt als een mainstage, maar waarschijnlijk was het wel.
Zoals voorgaande jaren is het voor mij redelijk vaste prik om naar het podium onder de John Frost brug te gaan. Altijd goede muziek en de meeste artiesten die ik wou horen waren hier dan ook.

Ik heb me dan ook dit jaar goed vermaakt. Heb ik iets gezien of gemerkt dat FYM 15 jaar bestaat? Nee, niet echt. Het was voor mij dan net zo als voorgaande jaren en niet het gevoel dat dit jaar anders was. (Ok, niet een standaard mainstage)
Ben ik van plan om volgend jaar weer te gaan? Absoluut! Al wel met een kanttekening dat het weer goed is.

Hoogtepunten waren voor mij: ROD, Tommy Four Seven B2B Ancient Methods en Len Faki.

Atmosphere tijdens Free Your Mind

 

Atmossphere in de avond